Cheesecake met aardbei

New York Style Cheesecake met een frisse aardbei twist

Perfecte Cheesecake

Perfecte cheesecake Cheesecake is echt mijn favoriete taart. Het is makkelijk te maken en er zijn eigenlijk maar twee dingen waar je goed op moet letten. Zorg dat de ingrediënten voor de vulling op kamertemperatuur zijn en houd de temperatuur in de oven goed in de gaten. Zo voorkom je dat de vulling gaat barsten…

Benodigdheden

  • springvorm 24 cm, bekleed met bakpapier

Ingredienten

  • Voor de bodem:
  • 200 g Bastogne koeken
  • 100 g koude boter
  • 1 tl Chinees 5 kruidenpoeder
  • Voor de vulling:
  • 1 vanillestokje
  • 600 g roomkaas
  • 200 ml crème fraîche
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 2 el bloem (of maïzena)
  • 4 eieren (M)
  • 225 g aardbeien
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 1,5 g xanthaangom of 3 blaadjes gelatine

Werkwijze

STAP 1/ Verwarm de oven voor op 180° C.

STAP 2/ Verbrokkel de koeken boven de kom van een keukenmachine. Snijd de boter in kleine blokjes en maal samen met de koeken en het 5 kruidenpoeder fijn.

STAP 3/ Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Bak 5 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 120° C.

STAP 4/ Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Schaap met een theelepel het merg er uit en meng het goed door de suiker.

STAP 5/ Mix in een keukenmachine de roomkaas, crème fraîche, suiker, vanillemerg en bloem tot een egale massa.

STAP 6/ Voeg de eieren één voor één toe en wacht met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige geheel is opgenomen.

STAP 7/ Schenk het kaasmengsel over de bodem in de springvorm en strijk glad.

STAP 8/ Pureer de aardbeien met de suiker en de xanthaangom met een staafmixer tot een fijne dikke puree. Als je gelatine gebruikt week dit dan eerst in ruim water. Knijp het uit en breng het met 2 el water tegen de kook. Pureer het samen met de aardbeien en de suiker. Meng lepels aardbeienpuree door het kaasmengsel en vorm er figuren van of maak mooie swirls.

STAP 9/ Bak de taart 1,5 uur in het midden van de oven. De taart is gaar als de buitenkant stevig is maar de middelste cirkel van circa 10 cm nog trilt als je de vorm beweegt.

STAP 10/ Laat de taart eerst afkoelen op kamertemperatuur en zet vervolgens nog minimaal 3 uur in de koeling om volledig op te stijven. Verwijder de springvorm voorzichtig en plaats de taart op een bord. Snijd met een heet mes in punten.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.