Plant Power: Fermentatie en Smaak
10 november 2024 van 11.00 - 16.3017 november 2024 van 11.00 - 16.30
Plantaardig eten en koken staat steeds meer in de belangstelling. Daarom organiseert Koken met Kennis in samenwerking met de Vegan Academy een tweedaagse workshop PLANT POWER: FERMENTATIE EN SMAAK. Tijdens de cursus nemen chef Joris Schildknecht van de Vegan Academy en culinair specialist Eke Marien van Koken met Kennis je mee in de beste technieken en recepten om je plantaardige keuken te laten knallen als geen ander. De focus ligt op fermentatie en het creëren van smaak.
Eke en Joris gaan ervan uit dat als je begrijpt wat je doet in de keuken, je minder afhankelijk bent van recepten en je vanzelf beter gaat koken. Omdat er zoveel te delen is vindt de cursus plaats op twee zondagen. Op beide dagen storten we ons in bijzondere bereidingtechnieken van groenten en andere plantaardige producten. Ze laten je zien hoe je die producten niet alleen meer smaak geeft, maar ook interessanter maakt op het bord. Ze besteden aandacht aan wetenschappelijke inzichten over de diverse technieken en vertalen deze naar toepassingen in de praktijk. De helft van de cursustijd bestaat uit theorie en kookdemonstraties. De rest van de tijd ga je zelf aan de slag. Ook kun je diverse bereidingen mee naar huis nemen. Voor wie dat wil, geven we de eerste dag opdrachten mee naar huis ter voorbereiding van de tweede dag.
Een uitgebreide omschrijving van de cursusonderwerpen en de indeling van de cursusdagen vind je op de site van de Vegan Academy. Je kunt je op deze site inschrijven en tickets kopen.
Workshop details
-
Prijs:
€ 385,09 (incl. btw en servicekosten) -
Datum en tijd:
10 november 2024 van 11.00 - 16.30
17 november 2024 van 11.00 - 16.30
-
Locatie:
Het Kookcollege
Nijverheidsweg-Noord 55A
Amersfoort
https://kookcollege.nl/contact/ -
Status:
Plekken beschikbaar