6 Reacties op "Koekjescollege deel 1"

  • Laurie

    29 mei 2020 om 18:56

    Bedankt voor de tip Eke, dan ga ik dat de volgende keer proberen!

  • Laurie

    20 mei 2020 om 10:56

    Hoi Eke, is er een alternatief voor het gebruik van plasticfolie? In recepten kom ik vaak plasticfolie tegen: niet alleen voor het koelen van koekjesdeeg, maar ook bij het rijzen van brood moet de kom vaak met plasticfolie worden afgedekt. Ik wil graag minder wegwerpplastic gebruiken en zoek dus naar een alternatief hiervoor. Bij brood gebruik ik nu een vochtige theedoek (al weet ik niet of dit precies hetzelfde effect heeft als plasticfolie). Maar voor het koelen van koekjesdeeg heb ik nog geen andere optie gevonden. Heb jij een tip?

    • Eke Mariën

      20 mei 2020 om 21:18

      Hoi Laurie, goed bezig! Je hebt helemaal gelijk. Koekjesdeeg kun je in een kommetje met een bordje erop in de koeling zetten. Of gebruik een tupperware bakje met deksel. Voor rijzend brood is een vochtige theedoek prima. Wij gebruiken tegenwoordig thuis van die herbruikbare platic deksels die je kunt uitrekken over een bakje of kommetje. Heel handig.

  • Nadja

    30 december 2018 om 16:52

    Voor een schoolproject gaan wij eetbare verpakking maken. Wij willen, analoog aan een ijshoorntje, een soort zoute/hartige wafelhoorn maken die dient als verpakking voor frites of snacks (met bijvoorbeeld ketchup- en mayonaise-rand). Nu zijn we bezig met een basisrecept te maken. Kunt u ons verder helpen met een basisrecept dat vloeibaar (als pannenkoekendeeg), op te rollen is en stevig wordt. Welke soort bloem is het beste? Ook aardappelzetmeel gebruiken. Verhouding bloem en water. Olie toevoegen of margarine? Na het afkoelen dient hoorntje stevig/hard te worden: hoe kunnen we dit bereiken zonder suiker? Wij hopen dat u ons kunt verder helpen.

    • Eke Mariën

      12 januari 2019 om 14:06

      Hoi Nadja, ik was even met vakantie dus lees je bericht nu pas. Stuur me even een mail met wat jullie nu al hebben. Ik kan jullie zeker helpen. info@ekemarien.nl

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.