Vegan chocomousse

Veganistische chocolademousse op basis van silken tofu. Klaar in 5 minuten.

  • Bereidingstijd: 5 minuten
    Afkoelen: 30 minuten

  • 4 - 6 personen

Silken tofu

Silken tofu is zo'n onmisbaar ingrediënt als je vegan bent. Het geeft vulling en textuur aan taartvullingen, mousses en gebak. De tofu zelf heeft geen uitgesproken smaak en gedraagt zich als kameleon. Je kunt silken tofu gebruiken als vervanger voor eieren in cakes en custards. Maar ook in avocado- of chocolademousse is deze zachte tofu ideaal. Silken tofu koop je bij een Chinese toko of bestel je online.

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine

Ingredienten

  • 150 g pure chocolade (eventueel met een smaakje)
  • 300 g silken tofu, uitgelekt
  • 25 g dadelsiroop
  • 5 g cacaopoeder (optioneel)

Werkwijze

Stap 1/ Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Stap 2/ Pureer de silken tofu in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mousse. Voeg de dadensiroop en cacaopoeder toe.

Stap 3/ Mix de gesmolten chocolade door de tofumousse en verdeel over bakjes. Laat nog 30 minuten opstijven in de koeling.

Één Reactie op "Vegan chocomousse met silken tofu"

  • Anne

    23 december 2020 om 19:05

    Duidelijk uitgelegd

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.