Salade met gemarineerde octopus
Eenvoudige zomerse salade met gemarineerde octopus
Ingredienten
- 1/2 krop krulsla
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 2 vleestomaten
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 recept gemarineerde octopus (zie link in recept)
- 10 g basilicum
Werkwijze
Dit recept met gemarineerde octopus brengt me weer helemaal terug naar mijn zomervakantie in Portugal.
Stap 1/ Was en droog de sla en trek de bladeren in stukken.
Stap 2/ Pers de citroen uit en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de ui met de helft van het citroensap en laat 5 minuten marineren.
Stap 3/ Snijd de vleestomaten in parten. Schik de sla en tomaten op borden en lepel de gemarineerde inktvis erover. Verdeel de ui en basilicum over de salade en lepel de olie en het citroensap eroverheen. Bestrooi met een beetje zout en met flink wat zwarte peper uit de molen.