Zeeduivel spiesen
Gemarineerde stukken zeeduivel op stalen spiesen. Ideaal voor op de barbecue omdat zeeduivel stevig blijft, ook na het garen.

hoofd Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 30 minuten4 personen
Benodigdheden
- barbecue
- 4 stalen barbecue spiesen
Ingredienten
- 500 g zeeduivelfilet
- 5 g verse rozemarijn, fijngehakt
- 4 el olijfolie (om te bakken)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 g zout ( 1 tl)
- 1 g gemalen peper
- 1 citroen
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 12 kerstomaatjes
Werkwijze
Zo maak je zeeduivel spiesen voor op de barbecue:
Stap 1/ Snij de zeeduivelfilet in blokken van 3 cm. Meng de rozemarijn, olie, knoflook, zout en peper in een kom. Rasp de helft van de citroenschil erboven en snij de citroen in parten. Meng de stukken vis met de marinade en laat 30 minuten afgedekt staan in de koeling.
Stap 2/ Snij de paprika’s in blokken van 3 cm.
Stap 3/ Rijg de stukken vis om en om met de stukken paprika en kerstomaatjes aan de stalen spiesen. Stalen spiesen geleiden de warmte goed en garen daarom de vis ook van binnenuit.
Stap 4/ Rooster de zeeduivel spiesen in 5 minuten gaar op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig.
Tip: Lekker met romescosaus, aïolie of uiensaus