Witte chocolade-avocadomousse
4 Ingrediënten. A match made in heaven!
desserts Bereidingstijd: 20 minuten
Opstijven: 1 uur4 -
Benodigdheden
- Hand- of staande mixer
Ingredienten
- 1 rijpe avocado
- 75 ml aquafaba (kookvocht van kikkererwten)
- 50 g fijne kristalsuiker
- 125 g witte chocolade, in kleine stukjes
Werkwijze
Zo maak je witte chocolade-avocadomousse. Een geweldige luchtige chocolademousse van avocado, aquafabameringue en witte chocolade. A match made in heaven. Try it yourself!
Stap 1/ Smelt eerst de witte chocolade au bain marie
Stap 2/ Mix dan de aquafaba 5 minuten met de suiker tot een stevige meringue.
Stap 3/ Pel vervolgens de avocado en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer.
Stap 4/ Mix de gepureerde avocado met de gesmolten chocolade. Spatel de aquafaba-meringue erdoor. Verdeel over 4 schaaltjes en laat een uur opstijven in de koeling.
Stap 5/ Verdeel de blauwe bessen over de witte chocolade-avocadomousse en serveer.
In deze video laat ik zien hoe je deze chocolade-avocadomousse maakt. Bekijk ook de andere recepten met avocado!
Lees hier meer over aquafaba als beste eiwitvervanger.