Tzatziki
Tzatziki, lekker als bijgerecht of dip.
basis Bereidingstijd: 20 minuten
4 -
Ingredienten
- 1 komkommer
- 1/2 tl zout (ca. 4 gram)
- 200 ml dikke volvette Turkse of Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el verse dille, fijngehakt
Werkwijze
Stap 1/ Schil de komkommer en snijd hem over de lengte doormidden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng het zout erdoor en laat 15 minuten staan.
Stap 2/ Doe de geraspte komkommer in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de yoghurt, knoflook en dille en breng de tzatziki op smaak met peper uit de molen.
Mathijs
Er moet nog een flinke kneep citroen doorheen om het fris te maken, en 1 knoflookteentje is wel erg karig….