Voorjaarsgroenten met gepocheerd ei

Gepocheerde eieren op z'n best op deze feestelijke salade

  • 25 min. Bereidingstijd

  • 4

Geen eitje zo’n eitje!

Nog geen ei kunnen koken betekent dat iemand echt een totale nerd is in de keuken. Eigenlijk klopt dat gezegde niet want een perfect ei koken is moeilijk. Vraag maar eens rond. Iedereen heeft z’n eigen beste manier van een perfect eitje koken. Breng je bijvoorbeeld wel of niet het water eerst aan de kook…

Benodigdheden

  • koekenpan, schuimspaan

Ingredienten

  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 bosje radijsjes
  • 100 g groene aspergetips
  • 1 kleine kropsla
  • 1 el citroensap
  • 1 tl pittige mosterd
  • 5 el olijfolie
  • 4 volkoren (desem) boterhammen
  • 4 verse eieren (m)
  • 4 el mayonaise

Werkwijze

Bekijk hier de instructievideo ‘eieren pocheren’

Stap 1/ Was de tomaatjes en radijsjes, halveer ze en doe in een kom.

Stap 2/ Breng een ruime pan met water en een theelepel zout aan de kook en blancheer de asperges 2 min. in het kokende water. Giet af en spoel ze koud.

Stap 3/ Pluk de buitenste bladeren van de kropsla en bewaar ze voor later gebruik. Was de binnenste blaadjes van het hart en droog ze in een slacentrifuge.

Stap 4/ Maak een vinaigrette door citroensap, mosterd en 3 el olijfolie te mengen in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Doe tomaten, radijs, asperges en kropsla in een kom en hussel om met de dressing.

Stap 5/ Verhit een grillpan en smeer de boterhammen in met de rest van de olie. Rooster ze kort aan beide kanten op de grillplaat.

Stap 6/ Pocheer de eieren 3 min. in een koekenpan met een laag heet water van 4 cm. Zorg dat het water tussen de 80 en 90 graden blijft. In deze video kun je zien hoe Eke eieren pocheert

Stap 7/ Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Verdeel een beetje van de salade over de boterhammen en serveer de rest in kommetjes.

Stap 8/ Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Bestrooi met zout en peper uit de molen

Andere pocheerrecepten:

Kruidensla met zacht gepocheerd ei

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.