Tikka masala van knolselderij

In dit gerecht werken de grote stukken knolselderij als een soort vleesvervanger. Superhandig voor meatless monday.

tikka masala, knolselderij
  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • 4 personen

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij geeft frisheid en aardsheid tegelijk en is niet weg te denken uit de winterse keuken. We zouden er meer van moeten eten! In deze video laat ik je zien hoe makkelijk het is om een…

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 potje Tikka Masala, indiase kruidenpasta (Patak, 165 g)
  • 150 ml room
  • 200 g tomatenblokjes
  • 10 g verse koriander
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Werkwijze

Stap 1/ Kook de eieren hard. Spoel ze koud.

Stap 2/ Snijd de knolselderij in blokken van 2 cm.

Stap 3/ Fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Voeg de knolselderij, gember en komijnzaadjes toe en bak een paar minuten mee. Schep de inhoud van het potje tikka masala in de pan en voeg vervolgens dezelfde inhoud aan water toe. Roer alles goed door en doe de room en tomatenblokjes erbij. Meng het geheel goed en breng daarna alles aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten koken met een deksel op de pan tot de blokjes knolselderij zacht zijn (maar nog niet papperig).

Stap 4/ Pel de eieren en leg ze bij de blokjes in de tikka masala. Doe over in een schaal en bestrooi ruim met verse koriander.

Tip: Lekker met yoghurt (voor de frisheid) en gekookte basmati rijst met korianderolie (200 g gekookte warme rijst voor 4 personen mengen met 10 g verse koriander gepureerd met 3 el olie)

Bekijk hieronder de video over hoe je een knolselderij snijdt.

5 Reacties op "Tikka masala van knolselderij"

  • Roxane

    20 maart 2018 om 11:30

    Wat een leuk recept. Maar kun je bij benadering ongeveer aangeven hoeveel knolselderij
    in gewicht ik dan nodig heb?

    • Eke Mariën

      20 maart 2018 om 14:31

      Hoi Roxane, ongeveer 700 – 800 gram. Succes!

      • Roxane

        23 maart 2018 om 11:56

        Hartstikke bedankt! Ga het maken!

  • Megan

    29 januari 2017 om 18:57

    Wat toevallig; ik heb vorige week je kookboek “Boerenjongens” gehaald bij de bieb en daar vanavond de pasta met gebakken knolselderij en champignons uit gemaakt. Ik had nog nooit op deze manier knolselderij gegeten maar vond het hartstikke lekker!

    • Eke Mariën

      29 januari 2017 om 19:54

      Ja dat is zeker toevallig. Bij Boerenjongens kookte ik inderdaad veel met knolselderij in de winter. Leuk dat het boek bij jullie in de bibliotheek staat. Groet, Eke

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.