Tandoori wortelen met pittige yoghurt
Een makkelijk gerecht met een grote impact.
Ingredienten
- 2 el vadouvan
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 5 el olijfolie
- 500 g bospenen (1 bos)
- 1 tl gemalen geelwortel
- 1 limoen
- 10 g koriander, gehakt
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd
Werkwijze
Voor de tandoori wortelen met pittige yoghurt:
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2/ Meng de vadouvan met een teentje knoflook, 2 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3/ Verwijder het loof (er mag een paar centimeter aan blijven) en boen de wortels goed schoon onder de kraan. Droog ze en hussel ze om in een kom met het yoghurtmengsel. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze ± 25 minuten in het midden van de oven.
Stap 4/ Verhit de geelwortel ondertussen in 2 eetlepels olie tot het z’n geur afgeeft, in ± 2 minuten.
Stap 5/ Halveer de limoen. Snij één helft in partjes en rasp de schil van de andere helft en pers het sap eruit.
Stap 6/ Meng het limoensap en limoenrasp met de rest van de yoghurt, rest van de knoflook en de helft van de koriander. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout.
Stap 7/ Serveer de geroosterde wortels op een schaal met de yoghurt dip. Lepel er wat geelwortel-olie over en bestrooi met de rest van de koriander en sesamzaadjes. Serveer met limoenpartjes.
Zo maak je tandoori wortelen met pittige yoghurt