Stoof van kikkererwten met spruitjes en chorizo
Een lekker snel stoofpotje boordevol groenten. In 25 minuten op tafel met behulp van de snelkookpan, en heerlijk bij het winterse weer.
hoofd 25 minuten
4 personen
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Snelkookpan
Ingredienten
- 1 chorizoworst (250 g)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 4 dl kipbouillon
- 400 g gekookte kikkererwten, uitgelekt
- 500 g spruitjes
- 1 winterwortel
- 1 citroen, schoongeboend
- bosje peterselie (ca. 15 g)
Werkwijze
Bekijk hier de video bij dit recept.
Bekijk hier de instructievideo voor de snelkookpan.
Stap 1/ Snijd de chorizo in stukjes en bak een paar minuten op matig vuur in de snelkookpan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. samen met de chorizo.
Stap 2/ Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en schep goed om. Giet de bouillon in de pan en voeg de kikkererwten toe. Sluit de pan, laat op druk komen en kook 5 min.
Stap 3/ Maak ondertussen de spruitjes schoon, schil de wortel en snijd in kleine stukken.
Stap 4/ Haal voorzichtig de druk van de pan en open de deksel, voeg spruitjes en winterwortel en kook nog 5 min. onder druk.
Stap 5/ Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Hou 2 el peterselie apart en meng de rest met de citroenschil.
Stap 6/ Haal opnieuw voorzichtig de druk van de pan met het stoomventiel (pas op! Stoom is erg heet). Open de pan en schep het peterselie-citroenschilmengsel door de stoof. Verdeel de stoof over borden en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Ad
Waarom staan de peterselie en de citroen niet in het ingrediëntenlijstje? Kan ik *$(^%#^ weer terug naar de winkel…
Eke Mariën
Dank voor je feedback Ad, ik zet ze erbij…