Stamppot knolselderij met braadworst
Een stamppot knolselderij, lekker warm en winters met varkensbraadworst.

hoofd Bereidingstijd: 35 minuten
4 personen
Ingredienten
- 750 g kruimige aardappels, geschild en gewassen
- 750 knolselderijk, geschild en gewassen
- 300 ml melk
- 50 g roomboter + 2 el
- 2 el bladselderij, fijngehakt
- 400 g varkensbraadworst
- 100 ml runderbouillon
- 125 g spekjes
Werkwijze
Stap 1/ Snijd voor de stamppot knolselderij de aardappels en knolselderij in blokken van 2 cm. Breng ze daarna samen met de melk aan de kook in een pan. Sluit af met de deksel en laat 20 minuten zachtjes koken.
Stap 2/ Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe en selderij toe. Stamp tot een grove puree.
Stap 3/ Bak ondertussen de worst aan beide kanten bruin in 2 eetlepels boter in een koekenpan. Voeg vervolgens de bouillon toe en sluit de pan af met een deksel. Laat de worst 15 minuten stoven op zacht vuur.
Stap 4/ Bak de spekjes krokant in een kleine koekenpan op matig vuur.
Stap 5/ Serveer de stamppot met de worst, spekjes en jus.
Tip: Deze stamppot knolselderij is lekker met grove mosterd.