spicy witlof curry
Dit uitgesproken smaak van witlof past uitstekend in een pittige curry.
hoofd Bereidingstijd: 45 minuten
4 -
Ingredienten
- 125 Ghee of geklaarde boter
- 200 g ui, gesnipperd
- 20 g knoflook, fijngehakt
- 50 g verse gember, fijngehakt
- 15 g masala mix (recept in het groene kader hierboven)
- 500 ml dikke volvette yoghurt
- 200 ml groentebouillon of water
- 6 stronkjes witlof, over de lengte gehalveerd
- 25 g amandelschaafsel, geroosterd
- handje verse korianderblaadjes
Werkwijze
Zo maak je spicy witlof curry:
Stap 1/ Verwarm de Ghee en voeg de gesneden uien toe. Bak op een matig vuur gedurende 10 minuten of totdat de uien transparant worden. Roer regelmatig.
Stap 2/ Zet het vuur laag en blijf bakken tot de uien lichtbruin zijn. Roer continu. Haal de pan van het vuur en zeef de inhoud. Vang de ghee of boter die eruit lekt op.
Stap 3/ Bak in de opgevangen ghee of boter de knoflook en gember kort en voeg de masala kruidenmix toe. Bak ± 10 seconden mee en voeg dan de yoghurt en bouillon (of water) toe. Breng aan de kook en roer even goed door. De yoghurt schift en wordt korrelig maar dat hoort zo.
Stap 4/ Doe de witlof bij de curry in de pan en druk goed aan zodat alles een beetje onder staat. Laat op laag vuur ± 25 minuten sudderen met een deksel op de pan tot de witlof zacht en gaar is. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout.
Stap 5/ Wil je een gladde saus. Haal dan de witlofstronkjes uit de spicy witlof curry en pureer de saus met staafmixer. Leg de stronkjes daarna weer terug. Voeg de gemalen uien toe, sluit de pan af met een deksel en kook op laag vuur gedurende 5 minuten of tot de Ghee (of boter) scheidt van de jus. Serveer de spicy witlof curry met de geroosterde amandelen en garneer met korianderblaadjes.
Tip: Deze spicy witlof curry is lekker met rijst en een frisse raita.
Marjolein
Hallo, wat doe ik met de rozijnen? Op het plaatje lijkt het alsof er gemalen amandelen zijn te zien? En is er gegarneerd met koriander?
Eke Mariën
Hoi Marjolein, oei, er staan rozijnen maar dit moet geroosterd amandelschaafsel zijn. Er is inderdaad gegarneerd met koriander. Ik pas het aan in het recept. Dank voor je feedback!