Sous vide zalm met asperges
Sous vide of vacuum garen is de perfecte manier om vis lekker sappig te houden.
hoofd Bereidingstijd: 35 minuten
4
Benodigdheden
- Vacuüm machine
- Vacuüm zakken
- Sous vide waterbad of sous vide precisie cooker
Ingredienten
- 500 g zalmfilet in 4 stukken
- 100 g boter
- 1 tl venkelzaad, geroosterd en gemalen
- geraspte schil van 1/2 citroen
- 5 g (Maldon) zeezout
- 1 kg asperges
- 1 el bieslook, fijngehakt
Werkwijze
Voor het sous vide (vacuum) garen van zalm heb je een vacuümmachine nodig, speciale vacumeerzakken en een waterbad of pan waarin je de watertemperatuur kunt controleren. In deze video laat ik je de benodigde materialen zien. Zo maak je sous vide zalm met asperges:
Stap 1/ Meng de boter, citroenschil, venkelzaad en boter. Verdeel het over de zalmfilets en vacumeer ze in een zak.
Stap 2/ Gaar de zalm 30 minuten op 50 graden.
Stap 3/ Knip een klein hoekje van de vacuümzak en giet het vocht eruit in een kommetje (dit is de saus). Maak de zak helemaal open en schep de zalmfilets eruit op een bord. Werk voorzichtig want het zalmvlees valt makkelijk uit elkaar.
Serveer de sous vide zalm met gekookte asperges uit dit recept of met sous vide asperges uit dit recept.