Shakshuka
Shakshuka is een makkelijk lunchgerecht van eieren gegaard in kruidige tomatensaus.
hoofd Bereidingstijd: 15 minuten
4 -
Benodigdheden
- grote koekenpan met deksel
Ingredienten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl komijnzaad
- cayennepeper, naar smaak
- 1 tl gerookt paprikapoeder, liefst pittig
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
- 1 blikje tomaatblokjes (400 g)
- 1 el tijmblaadjes
- 2 tl suiker
- 100 ml water
- 10 g koriander, fijngehakt
- 10 g bladpeterselie, fijngehakt
- 4 eieren
Werkwijze
Stap 1/ Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui met paprika 5 minuten tot het bruin begint te kleuren. Voeg de knoflook, de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee.
Stap 2/ Voeg de tomatenpuree toe en bak het een minuut mee. Roer goed door.
Stap 3/ Voeg de tomaatblokjes, tijmblaadjes, suiker en water toe en roer alles goed door. Zet een deksel op de pan en laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 4/ Roer de helft van de kruiden erdoor en maak vier kuiltjes in de saus. Breek de eieren boven de kuiltjes en gaar ze 5 minuten in de saus met een deksel op de pan.
Stap 5/ Bestrooi met een beetje cayennepeper en met de rest van de kruiden.
Guillaume
In het recept staat voeg de tijm toe, maar die staat niet op de benodigdheden lijst?
Eke Mariën
Hoi Guillaume, dank voor je bericht. Ik pas het aan!