Scones
Authentiek Engels scones recept van de Cookie Companion
gebak/taart 20 min bereiden
15 min oventijd8 stuks
Benodigdheden
- bakpapier
- bakplaat
- koekjessteker van 3 à 4 cm
Ingredienten
- 40 g zachte boter
- 225 g bloem
- 3 g bakpoeder
- 1,5 g baking soda
- 30 g kristalsuiker
- mespuntje zout
- 125 ml karnemelk
Werkwijze
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 220° C. Wrijf in een beslagkom de bloem met de boter tussen de vingertoppen tot een kruimeldeeg (dit verhinderd glutenvorming net als de omgekeerde cake methode).
Stap 2/ Werk de suiker en zout erdoor en roer er langzaam de melk door. Bloem je handen en werk alles tot een zacht en soepel deeg.
Stap 3 / Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 3 cm. Sla dubbel en rol nog een keer uit tot 3 cm. Het dubbelvouwen zorgt ervoor dat de scones tijdens het bakken beter ‘breken’. Zet de deegrondjes naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestuif ze eventueel met een beetje bloem en bak ze 12-15 min. in de oven. Serveer scones met crème fraîche (of -beter nog- met clotted cream) en jam. Ze worden snel oud dus eet ze het liefst binnen een paar uur op.