Warme salade van ovengeroosterde knolselderij

Vegetarische salade met linzen, wortelen, walnoten en komijnekaas.

salade, knolselderij
  • Bereidingstijd: 20 minuten
    Oventijd: 35 minuten

  • 4 personen

Seizoen: knolselderij

Niet moeders mooiste, wél een juweeltje in de keuken. Zonder knolselderij maak je geen echte erwtensoep of geurige bouillon. Knolselderij geeft frisheid en aardsheid tegelijk en is niet weg te denken uit de winterse keuken. We zouden er meer van moeten eten! In deze video laat ik je zien hoe makkelijk het is om een…

Ingredienten

  • 500 g knolselderij (schoongemaakt), in grote parten
  • 4 rode uien
  • 300 g wortel
  • 250 g champignons
  • 6 el olijfolie
  • 100 g walnoten
  • 400 g linzen (uitgelekt, blik)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 20 g platte peterselie, fijngehakt
  • 200 g komijnekaas, in blokjes

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Snijd voor de salade de knolselderij in parten van 5 x 2 cm. Snijd daarna de rode uien in parten en de wortels over de lengte doormidden.

Stap 3/ Doe de groenten met de champignons in een kom en hussel ze om met de helft van de olijfolie. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe. Spreid de groenten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 35 minuten in het midden van de oven tot ze aan de kanten bruin kleuren. Rooster daarna de walnoten de laatste 5 minuten mee in de oven.

Stap 4/ Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom met de rest van de olie, wijnazijn, en helft van de peterselie.

Stap 5/ Hussel de geroosterde groenten erdoor. Bestrooi de salade met de blokjes komijnekaas, walnoten en rest van de peterselie.

Bekijk hieronder de video over het snijden van knolselderij.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.