Warme salade van ovengeroosterde knolselderij
Vegetarische salade met linzen, wortelen, walnoten en komijnekaas.
hoofd Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 35 minuten4 personen
Ingredienten
- 500 g knolselderij (schoongemaakt), in grote parten
- 4 rode uien
- 300 g wortel
- 250 g champignons
- 6 el olijfolie
- 100 g walnoten
- 400 g linzen (uitgelekt, blik)
- 2 el witte wijnazijn
- 20 g platte peterselie, fijngehakt
- 200 g komijnekaas, in blokjes
Werkwijze
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2/ Snijd voor de salade de knolselderij in parten van 5 x 2 cm. Snijd daarna de rode uien in parten en de wortels over de lengte doormidden.
Stap 3/ Doe de groenten met de champignons in een kom en hussel ze om met de helft van de olijfolie. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe. Spreid de groenten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 35 minuten in het midden van de oven tot ze aan de kanten bruin kleuren. Rooster daarna de walnoten de laatste 5 minuten mee in de oven.
Stap 4/ Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens in een kom met de rest van de olie, wijnazijn, en helft van de peterselie.
Stap 5/ Hussel de geroosterde groenten erdoor. Bestrooi de salade met de blokjes komijnekaas, walnoten en rest van de peterselie.