Salade van pompoen, sinaasappel en oude geitenkaas

Een verrassende salade met veelzijdige pompoen. Deze koud gemarineerde versie is echt een aanrader.

dagelijkse kost
  • 30 min. bereiden
    1 uur marineren

  • 4 personen

Salade van pompoen, sinaasappel en oude geitenkaas

Dit gerecht bewijst wederom hoe ontzettend veelzijdig pompoen is. Deze rauw gemarineerde variant is echt een verassing. Zeker de moeite waard om uit te proberen. Gebruik een fijne dunschiller als je geen snijmachine hebt. Hoe dunner de plakken, hoe lekkerder de salade. Stap 1/ Was de schil van de pompoen en schep de zaden eruit…

Benodigdheden

  • mes
  • snijplank
  • lepel
  • mandoline
  • kom
  • koekepan

Ingredienten

  • ½ biologische pompoen (500 g)
  • 2 sinaasappels
  • 4 el appelazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 1 el dragonblaadjes, gehakt
  • 75 g hazelnoten
  • 150 g oude geitenkaas

Werkwijze

Dit gerecht bewijst wederom hoe ontzettend veelzijdig pompoen is. Deze rauw gemarineerde variant is echt een verassing. Zeker de moeite waard om uit te proberen. Gebruik een fijne dunschiller als je geen snijmachine hebt. Hoe dunner de plakken, hoe lekkerder de salade.

Stap 1/ Was de schil van de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel. Snijd de pompoen in flinterdunne plakken op een snijmachine.

Stap 2/ Schil de sinaasappels zo dik dat ook het buitenste witte vlies meekomt. Snijd de partjes tussen de binnenste vliesjes weg. Pers het beetje sap uit de sinaasappelhelften.

Stap 3/ Maak een dressing van het sinaasappelsap, azijn, mosterd en olie en meng dat in een grote kom door de pompoen. Laat de pompoen een uurtje marineren in de dressing en verdeel de salade over de borden. Leg er de sinaasappelpartjes erop en bestrooi met dragon.

Stap 4/ Verhit de noten kort in een hete droge koekenpan tot ze hun geur afgeven en strooi ze over de salade. Schaaf er ook flink wat oude geitenkaas overheen. Lekker met vers gemalen peper.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks uitgebreide achtergrondinformatie, recepten, foto’s en video’s. Zo leren we je beter en lekkerder koken.