Salade van limabonen met gepocheerd ei
Door de bonen te weken en te koken in water met smaak krijgt deze salade extra veel smaak.
Ingredienten
- 200 g limabonen
- 1 L groentebouillon
- 300 g wortel
- 2 kropjes little gem (baby romaine)
- 2 el citroensap (1/2 citroen)
- 4 el extra vierge olijfolie
- Voor de rucolapesto:
- 40 g pompoenpitten
- 75 ml koolzaadolie
- 150 g rucola
- 70 g oude geitenkaas
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 g zout
- 1 el witte wijnazijn
Werkwijze
Zo maak je salade van limabonen met gepocheerd ei
Stap 1/ Week de limabonen 8 uur in 1 liter water met daarin 15 gram zout en 5 g baksoda.
Stap 2/ Giet het weekvocht weg en breng de bonen tegen de kook in de bouillon. Laat ze in ca. 20 – 25 minuten gaarkoken.
Stap 3/ Schil de wortels en snijd de schuin in dunne plakken. Kook ze de laatste 5 min. mee met de bonen.
Stap 4/ Maak de rucolapesto door alle ingrediënten in een keukenmachine (of met een staafmixer) fijn te malen. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Stap 5/ Pocheer de eieren zoals in deze video.
Stap 6/ Haal de blaadjes los van de kropjes romaine en meng ze samen met het citroensap en olijfolie door de gekookte bonen en wortel. Verdeel de salade over borden en lepel er de pesto over. Serveer met een gepocheerd ei.
Tip: Als garnituur kun je de salade garneren met gebakken salieblaadjes. Bak de blaadjes kort in een eetlepel olie in een koekenpan tot ze krokant zijn. Even laten uitlekken op keukenpapier en dan op de salade van limabonen met gepocheerd ei doen.
Peulvruchten zijn de zaden van diverse soorten verse bonen. Ze zitten in peulen die aan vlinderbloemige planten groeien. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld linzen, erwten en bonen. Plantkundig gezien behoren doperwten, snijbonen en peultjes ook tot de peulvruchten, net als pinda’s en kiemen zoals taugé. Maar over het algemeen worden er onder peulvruchten de gedroogde soorten linzen, erwten en bonen verstaan.