Rozemarijnolie

Een heerlijk olie met de uitgesproken smaak van rozemarijn

olie
  • 10 min. bereidingstijd
    2 uur wachten

  • -

Extraheren; smaken vangen in olie

Aroma’s zijn de stoffen die er voor zorgen dat een sinaasappel naar een sinaasappel smaakt en een tomaat naar een tomaat. Ze zitten opgesloten in de cellen van planten en dieren en komen vrij als je deze kapot maakt. Dat kan door hakken, snijden, persen, bakken, centrifugeren, stomen, etc.  De kunst van het koken is…

Benodigdheden

  • Vijzel
  • Hersluitbare fles

Ingredienten

  • 2 el rozemarijnnaalden (van 2 takken)
  • 200 ml olijfolie

Werkwijze

Klik hier voor de instructievideo smaken vangen in olie

Stap 1/ Plet de rozemarijn met wat druppels olie in een vijzel fijn. Doe over in een kleine koekenpan en voeg de rest van de olie toe.

Stap 2/ Verhit de olie op laag vuur en laat ca. 5 min. trekken. Laat niet heet worden! De kruiden moeten niet gefrituurd worden.

Stap 3/ Laat de olie afkoelen en bewaar een nacht in de koeling.

Stap 4/ Zeef de olie op een fijne zeef. Bewaar in de koeling. De olie is zo een week houdbaar.

 

 

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.