Relish van jonge maïs
Heerlijk bij geroosterd vlees, vis of groente
basis Bereidingstijd: circa 30 min.
Kooktijd: circa 40 min.1, 5 kilo relish (3- 4 potten)
Benodigdheden
- 4 steriele inmaakpotten van 350 ml
Ingredienten
- 5 rode paprika's, in blokjes
- 2 groene paprika's, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 150 g suiker
- 1 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
- 200 ml witte wijnazijn
- 10 g zeezout
- 15 g mosterdpoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen geelwortel
- 400 g maïskorrels (van 3 à 4 maïskolven)
- 5 g pectine (optioneel)
Werkwijze
Stap 1/ Doe de paprika blokjes samen met de uien, azijn, suiker, zout en peper in een pan en breng alles aan de kook. Kook het mengsel ± 5 minuten.
Stap 2/ Maak met 2 eetlepels water een papje van het mosterdpoeder, gemberpoeder en kurkuma en roer het door de groenten. Voeg de maiskorrels toe en breng alles tegen de kook. Laat de relish op laag vuur ± 30 – 40 minuten heel zachtjes koken en indampen. Schep regelmatig om. Doe de relish over in steriele potten en sluit ze af.
Lees hier het blog over inmaak essentials