Red hot dog

Hot dog met rode zuurkool. Mjammie!

Fermenteren van kool. Verrot lekker!

Volg hier de online cursus fermenteren Fermenteren Het fermenteren van groenten is al zo oud als de weg naar Rome. In nauwe samenwerking met bacteriën, gisten en schimmels, gebruikten onze voorouders de techniek om voedsel te bewaren. Olijven, zuurkool, augurken, kimchi en ingelegde citroenen zijn bekende voorbeelden. Maar wist je dat een groot deel van onze…

Benodigdheden

  • bakplaat

Ingredienten

  • 200 g rode zuurkool
  • 1 groene peper
  • 20 g waterkers
  • 4 hotdog broodjes
  • 100 g (kruiden)roomkaas
  • 4 (vega) hotdogs / worsten
  • 4 el mosterd

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de rode kool in een bodempje water. Laat uitlekken op een zeef.

Verwarm de hot dogs in een ander pannetje.

Stap 2/ Snijd de pepers in dunne plakjes en verdeel de waterkers in kleine takjes.

Stap 3/ Snijd de broodjes bijna door en vouw ze open. Besmeer beide helften met roomkaas en verdeel de rode kool over één kant van het broodje en de schijfjes peper over de andere. Leg er een hotdog in en garneer met takjes waterkers. Serveer met mosterd naar smaak.

Lees hier het recept voor rode zuurkool (gefermenteerde rode kool)

Bekijk hier de video over kool fermenteren

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.