Pompoenpannenkoekjes
Deze Arepa di pampuna (pompoenpannenkoekjes) eten ze in de Antillen als ontbijt of als tussendoortje. Dat zouden we hier ook vaker moeten doen!
desserts Bereidingstijd: 35 minuten
Afkoelen: 15 minuten4
Ingredienten
- 1/2 hokkaido pompoen of 400 g pompoenstukjes
- 125 g bloem
- 4 g gedroogde gist (half zakje)
- 2 eieren (M)
- 25 g suiker
- 50 ml bier (of melk)
- 50 g rozijnen
- 2 el boter
- 2 el poedersuiker
- 50 ml honing of ahornsiroop
Werkwijze
Stap 1/ Borstel de pompoen goed schoon en verwijder de pitten uit het midden. Snijd het vruchtvlees met de schil in blokken van 2 cm en breng ze met een bodempje water aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat de pompoen 10 min. zachtjes koken. Giet af op een zeef en doe terug in de pan. Laat even uitdampen en stamp de pompoen tot een grove puree. Doe over in een kom en laat 15 minuten afkoelen.
Stap 2/ Zeef ondertussen de bloem boven een beslagkom en voeg gist, eieren, suiker en de helft van het bier toe. Roer het tot een klontvrij beslag en voeg dan de rest van het bier toe. Voeg een snufje zout toe en schep de rozijnen en de pompoenpuree door het beslag. Het beslag moet yoghurtdik zijn.
Stap 3/ Verhit een halve eetlepel van de boter in de pan en schep vier kleine hoopjes van het beslag in de pan. Vorm er rondjes van ± 8 cm van en bak ze ± 5 min. op matig vuur. Keer ze halverwege. Schep ze uit de pan op een bord. Hou ze warm onder folie.
Stap 4/ Bak met de rest van de boter de rest van het beslag tot kleine pompoenpannekoekjes. Serveer de pannekoekjes met poedersuiker, honing of ahornsiroop.
Dit recept heb ik gekregen van Claudio Martina. Hij bakte deze Arepa di Pompuna diverse jaren rond oud en nieuw in Boerenjongens eetwinkel.
Van Cauwenberg Etienne
ik wil deze ook welontvangen .
groetje
Eke Mariën
Wat zou je willen ontvangen?