Passievruchten Curd
Een heerlijke, tropische variatie op de klassieke lemon curd. De passievruchten maken de curd zoeter en zachter.
basis / desserts / gebak/taart ± 25 min bereiden
Voor 500 g curd
Benodigdheden
- Kom
- Steelpannetje
- Pollepel
- Garde
- Glazen pot
Ingredienten
- 170 ml passievruchtenpulp (ongeveer 12 passievruchten)
- 1 tl citroensap
- 175 g roomboter
- 200 g witte basterdsuiker
- 5 eierdooiers
- 10 g maizena
Werkwijze
Bekijk hier de video voor deze passievruchten curd.
Stap 1/ Doe alle ingrediënten behalve de eierdooiers in een pan, laat op half hoog vuur alles samen smelten.
Stap 2/ Klop in een kom de eierdooiers los.
Stap 3/ Meng het warme passievruchtenmengsel geleidelijk door de eierdooiers.
Stap 4/ Giet het mengsel terug in een pan en breng al roerende aan de kook. Laat heel even de kook er overheen komen (de oppervlakte moet even bubbelen) en haal dan de pan van het vuur.
Stap 5/ Doe de curd in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Tip: Deze passievruchten curd is heerlijk als vulling van een rolcake of een meringue taart, met clotted cream op een scone, of als versiering van ontbijtyoghurt of dessert.
Marianne
De passiecurd is heerlijk (onze favoriet) en invriezen en weer ontdooien gaat ook goed.
Eke Mariën
Hoi Marianne, dat is leuk te horen. Dank voor de diepvries tip!
Gaby
Volgens mij staat er geen video van dit recept op jullie website. De link doet het iig niet, en ook bij ‘Video’s’ kan ik het filmpje niet vinden…
Eke Mariën
Hoi Gaby, dank voor je bericht. Ik heb de link inmiddels hersteld. Je vindt het filmpje hier: https://www.kokenmetkennis.nl/videos/passievruchten-curd/
Gaby
Dank voor je snelle reactie! Ik ga er morgen mee aan de slag.
Lysanne
Hoi! Hoe lang kun je de curd ongeveer bewaren? Groeten, Lysanne
Eke Mariën
In de koeling zeker een week Lysanne, je zou de curd ook kunnen wecken. Dan moet je hem gloeiend heet over gieten in steriele glazen potten (even uitkoken in soda, zie mijn cursus inmaken). Succes