Passievruchten Curd

Een heerlijke, tropische variatie op de klassieke lemon curd. De passievruchten maken de curd zoeter en zachter.

Een passende curd!

Deze passievruchten curd is een tropische variatie op de klassieke lemon curd. Hij is een stuk minder zuur en scherp, en door de pitjes uit de passievrucht heeft deze curd ook nog een heerlijke crunch.

Eigenlijk kan je met deze curd alles doen wat je met een lemon curd ook kan, variërend van broodbeleg tot vulling voor een heerlijke taart.

Benodigdheden

  • Kom
  • Steelpannetje
  • Pollepel
  • Garde
  • Glazen pot

Ingredienten

  • 170 ml passievruchtenpulp (ongeveer 12 passievruchten)
  • 1 tl citroensap
  • 175 g roomboter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 5 eierdooiers
  • 10 g maizena

Werkwijze

Bekijk hier de video voor deze passievruchten curd.

Stap 1/ Doe alle ingrediënten behalve de eierdooiers in een pan, laat op half hoog vuur alles samen smelten.

Stap 2/ Klop in een kom de eierdooiers los.

Stap 3/ Meng het warme passievruchtenmengsel geleidelijk door de eierdooiers.

Stap 4/ Giet het mengsel terug in een pan en breng al roerende aan de kook. Laat heel even de kook er overheen komen (de oppervlakte moet even bubbelen) en haal dan de pan van het vuur.

Stap 5/ Doe de curd in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Tip: Deze passievruchten curd is heerlijk als vulling van een rolcake of een meringue taart, met clotted cream op een scone, of als versiering van ontbijtyoghurt of dessert.

7 Reacties op "Passievruchten curd"

  • Marianne

    26 september 2022 om 02:14

    De passiecurd is heerlijk (onze favoriet) en invriezen en weer ontdooien gaat ook goed.

    • Eke Mariën

      4 oktober 2022 om 18:33

      Hoi Marianne, dat is leuk te horen. Dank voor de diepvries tip!

  • Gaby

    7 december 2017 om 13:11

    Volgens mij staat er geen video van dit recept op jullie website. De link doet het iig niet, en ook bij ‘Video’s’ kan ik het filmpje niet vinden…

  • Lysanne

    21 november 2016 om 09:51

    Hoi! Hoe lang kun je de curd ongeveer bewaren? Groeten, Lysanne

    • Eke Mariën

      21 november 2016 om 21:17

      In de koeling zeker een week Lysanne, je zou de curd ook kunnen wecken. Dan moet je hem gloeiend heet over gieten in steriele glazen potten (even uitkoken in soda, zie mijn cursus inmaken). Succes

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.