tempura uit de oven

Waarom frituren? Deze heerlijke krokante tempura kan je net zo makkelijk maken in de oven! Heerlijk met verschillende soorten groenten.

  • /
  • Bereidingstijd: ± 15 min.
    Oventijd: ± 10 min.

  • 6-8 personen

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • garde
  • kom
  • bakplaat met bakpapier

Ingredienten

  • 1 ei (L)
  • 100 g bloem
  • 1,5 dl bier
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 500 g gemengde groenten (broccoli, groene asperge, wortel)
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g panko (Japans broodkruim)
  • Voor de saus:
  • 3 el soyasaus
  • 3 el water
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el limoensap
  • 1/2 rode peper, in ringetjes
  • 1/2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 cm gemberwortel, fijngehakt

Werkwijze

Bekijk hier de video voor deze oven tempura.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Klop in een kom een glad beslag van het ei, bloem, bier, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak.

Stap 3/ Snijd de groenten in stukken ter grootte van een champignon. Bekleed een bakplaat met bakpapier en haal de stukjes groente en de champignons achtereenvolgens door het beslag en de panko.

Stap 4/ Leg ze naast elkaar op de bakplaat en bak de groente in ± 10 min. goudbruin in de oven.

Stap 5/ Maak ondertussen de sojasaus door alle ingrediënten daarvoor met elkaar te mengen in een kommetje. Serveer de tempura van groenten op een schaal met de sojasaus.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.