Nectarines en perziken van de grill
Dat je fruit prima kunt grillen bewijst dit recept. Perfecte afsluiter van een barbecue.
desserts Bereidingstijd: 15 minuten
4 personen -
Benodigdheden
- barbecue
Ingredienten
- 4 rijpe maar nog stevige nectarines
- 4 rijpe maar nog stevige perziken
- 2 el olijfolie (om te bakken)
- 200 ml dikke yoghurt
- 6 el honing
- 10 g verse munt, fijngehakt
Werkwijze
Zo maak je nectarines en perziken van de grill
Stap 1/ Snij de perziken en nectarines rond de pit doormidden. Draai de losse helften in tegengestelde richting zodat de pit loskomt. Verwijder de pit en smeer de snijvlakken in met olie.
Stap 2/ Rooster de fruithelften 5 minuten op een matig hete barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben. Keer ze en rooster ze nog 3 minuten op de andere helft.
Stap 3/ Meng de yoghurt met 2 eetlepels honing en de munt. Serveer de muntyoghurt bij het fruit. Lepel de rest van de honing erover.
Lees hier meer over barbecueën met kennis. Wil je meer weten? Kijk hier het filmpje over groenten van de barbecue!