Meringue yoghurtijs

Smeuïg yoghurtijs zonder ijsmachine

  • bereiden: 10 minuten
    invriezen: 4 uur

  • 8 porties

IJs maken zonder ijsmachine 2

Meringue-ijs Tot nu toe dacht ik dat ijs uit de ijsmachine niet te evenaren was. Inmiddels weet ik beter. De truck is meringue. Daar zit alles in om ijs zacht en smeuïg te maken: suiker, eiwitten en lucht. Spatel er wat slagroom door, voeg een smaakje toe en vries het in. Klaar is kees; heerlijk…

Benodigdheden

  • platte diepvriesbak (1,5 liter)
  • staande mixer of handmixer

Ingredienten

  • 100 g gepasteuriseerd eiwit
  • 1 g wijnsteenpoeder of 2 tl citroensap
  • 100 g ahornsiroop
  • 200 g dikke Turkse of Griekse yoghurt (10% vet)
  • 100 - 200 g jam naar smaak

Werkwijze

Bekijk hier de video

Stap 1/ Klop de eiwitten stijf samen met de ahornsiroop en het citroensap.

Stap 2/ Spatel de yoghurt erdoor en doe over in een platte diepvriesbak. Roer de jam erdoor. Niet helemaal maar meer als een ‘swirl’.

Stap 3/ Sluit de bak af met een deksel of wikkel in folie. Zorg ervoor dat deksel of folie de oppervlakte van het ijsmengsel raken.

Stap 4/ Vries minimaal 4 uur in bij -18 ° C

2 Reacties op "Meringue yoghurtijs"

  • Ron

    14 augustus 2018 om 09:54

    waar is stap twee?

    • Eke Mariën

      27 augustus 2018 om 15:23

      Hoi Ron, dank voor je oplettendheid. Stomme fout van me, heb het aangepast.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.