Meringue yoghurtijs
Smeuïg yoghurtijs zonder ijsmachine
desserts bereiden: 10 minuten
invriezen: 4 uur8 porties
Benodigdheden
- platte diepvriesbak (1,5 liter)
- staande mixer of handmixer
Ingredienten
- 100 g gepasteuriseerd eiwit
- 1 g wijnsteenpoeder of 2 tl citroensap
- 100 g ahornsiroop
- 200 g dikke Turkse of Griekse yoghurt (10% vet)
- 100 - 200 g jam naar smaak
Werkwijze
Bekijk hier de video
Stap 1/ Klop de eiwitten stijf samen met de ahornsiroop en het citroensap.
Stap 2/ Spatel de yoghurt erdoor en doe over in een platte diepvriesbak. Roer de jam erdoor. Niet helemaal maar meer als een ‘swirl’.
Stap 3/ Sluit de bak af met een deksel of wikkel in folie. Zorg ervoor dat deksel of folie de oppervlakte van het ijsmengsel raken.
Stap 4/ Vries minimaal 4 uur in bij -18 ° C
Ron
waar is stap twee?
Eke Mariën
Hoi Ron, dank voor je oplettendheid. Stomme fout van me, heb het aangepast.