Kruidensla met zacht gepocheerd ei

Steel de show met pasen!

  • 20 min. Bereidingstijd

  • 4

Geen eitje zo’n eitje!

Nog geen ei kunnen koken betekent dat iemand echt een totale nerd is in de keuken. Eigenlijk klopt dat gezegde niet want een perfect ei koken is moeilijk. Vraag maar eens rond. Iedereen heeft z’n eigen beste manier van een perfect eitje koken. Breng je bijvoorbeeld wel of niet het water eerst aan de kook…

Benodigdheden

  • koekenpan, schuimspaan

Ingredienten

  • 75 g gemengde sla
  • 5 g kervelblaadjes
  • 5 g dragonblaadjes
  • 5 g bladpeterselie
  • 10 stengels bieslook
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 200 ml witte wijn (riesling)
  • paar druppels citroensap
  • 4 superverse eieren

Werkwijze

Bekijk hier de instuctievideo voor het pocheren van eieren

Stap 1/ Was de sla en kruiden in ruim water en draai goed droog in een slacentrifuge.

Stap 2/ Pluk de blaadjes van de kervel, dragon en bladpeterselie en snijd de bieslook in stukjes van 3 cm. Verdeel de sla en de kruiden in een kom.

Stap 3/ Verhit 1 el van de olijfolie in een steelpan en fruit de rode ui een paar minuten aan op matig vuur. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de wijn inkoken tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Neem de pan van het vuur, schenk de rest van de olie erbij en voeg een klein beetje citroensap naar smaak toe. De dressing moet friszuur zijn. Breng  op smaak met zout en peper.

Stap 5/ Verdeel de salade over de borden. Pocheer de eieren volgens de instructievideo.

Stap 6/ Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat goed uitdruppelen. Leg de eieren tegen de salade aan. Lepel de dressing er omheen. Bestrooi met zout en peper.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.