Kruidensla met zacht gepocheerd ei
Steel de show met pasen!
voor 20 min. Bereidingstijd
4
Benodigdheden
- koekenpan, schuimspaan
Ingredienten
- 75 g gemengde sla
- 5 g kervelblaadjes
- 5 g dragonblaadjes
- 5 g bladpeterselie
- 10 stengels bieslook
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 200 ml witte wijn (riesling)
- paar druppels citroensap
- 4 superverse eieren
Werkwijze
Bekijk hier de instuctievideo voor het pocheren van eieren
Stap 1/ Was de sla en kruiden in ruim water en draai goed droog in een slacentrifuge.
Stap 2/ Pluk de blaadjes van de kervel, dragon en bladpeterselie en snijd de bieslook in stukjes van 3 cm. Verdeel de sla en de kruiden in een kom.
Stap 3/ Verhit 1 el van de olijfolie in een steelpan en fruit de rode ui een paar minuten aan op matig vuur. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de wijn inkoken tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Neem de pan van het vuur, schenk de rest van de olie erbij en voeg een klein beetje citroensap naar smaak toe. De dressing moet friszuur zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5/ Verdeel de salade over de borden. Pocheer de eieren volgens de instructievideo.
Stap 6/ Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat goed uitdruppelen. Leg de eieren tegen de salade aan. Lepel de dressing er omheen. Bestrooi met zout en peper.