Kokosmakronen

De truck voor smeuïge kokosmakronen is het beslag verhitten.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
    Oventijd: 20 minuten
    Afkoelen: 1 uur

  • 15 à 16 stuks

Eieren scheiden

! Sterker nog, in het huwelijk van eiwit en eidooier, betekent een scheiding meestal het begin van een smakelijk avontuur dat ze samen nooit hadden beleefd. Meringue, kokosmakronen en Angel food cake maak je van uitsluitend eiwitten. Advocaat, bearnaisesaus en banketbakkersroom alleen van dooiers. Maar waarom is dat eigenlijk? En wat doe je met de…

Benodigdheden

  • bakpapier

Ingredienten

  • 200 g gemalen kokos
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g eiwit (van 3 M-eieren)
  • 2 g zout
  • 125 g pure chocolade

Werkwijze

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 170 °C conventioneel of 155 °C hetelucht

Stap 2/ Meng kokos, basterd-, rietsuiker, eiwitten en zout in een kom en verhit, al roerend, au bain-marie (met de kom op een pan heet water) tot 55° C.

Stap 3/ Verdeel het mengsel met een natte ijslepel (4 cm) in bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 4/ Bak de kokosmakronen in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5/ Trek de makronen met het bakpapier voorzichtig op een koelrekje en laat afkoelen.

Stap 6/ Verdeel de chocola in kleine blokjes en smelt au bain-marie in een diepe smalle kom. Doop de makronen één voor één in de chocolade en hou ze vast aan de onderkant. Laat ze afkoelen en opstijven op een rooster.

2 Reacties op "Kokosmakronen"

  • Philip

    14 januari 2018 om 21:50

    Hoi Eke ! Ik heb het recept precies proberen volgen, maar het mengsel bleef korrelig. 3 M-eiwitten geeft me nog geen 100g, maar iets van 75g, dus heb ik er nog een eiwit aan toegevoegd. Bij 55 graden kon ik het mengsel nog geen structuur geven, dus heb ik er maar wat water aan toegevoegd.
    Na 25 min op 155 vielen de makronen nog uit elkaar. Wat extra tijd (10 min) en dan bleven ze wel heel. Maar het resultaat is niet echt indrukwekkend, en erg droog…
    Wat heb ik verkeerd gedaan?

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.