Kokosmakronen
De truck voor smeuïge kokosmakronen is het beslag verhitten.
gebak/taart Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten
Afkoelen: 1 uur15 à 16 stuks -
Benodigdheden
- bakpapier
Ingredienten
- 200 g gemalen kokos
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g rietsuiker
- 100 g eiwit (van 3 M-eieren)
- 2 g zout
- 125 g pure chocolade
Werkwijze
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 170 °C conventioneel of 155 °C hetelucht
Stap 2/ Meng kokos, basterd-, rietsuiker, eiwitten en zout in een kom en verhit, al roerend, au bain-marie (met de kom op een pan heet water) tot 55° C.
Stap 3/ Verdeel het mengsel met een natte ijslepel (4 cm) in bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4/ Bak de kokosmakronen in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5/ Trek de makronen met het bakpapier voorzichtig op een koelrekje en laat afkoelen.
Stap 6/ Verdeel de chocola in kleine blokjes en smelt au bain-marie in een diepe smalle kom. Doop de makronen één voor één in de chocolade en hou ze vast aan de onderkant. Laat ze afkoelen en opstijven op een rooster.
Philip
Hoi Eke ! Ik heb het recept precies proberen volgen, maar het mengsel bleef korrelig. 3 M-eiwitten geeft me nog geen 100g, maar iets van 75g, dus heb ik er nog een eiwit aan toegevoegd. Bij 55 graden kon ik het mengsel nog geen structuur geven, dus heb ik er maar wat water aan toegevoegd.
Na 25 min op 155 vielen de makronen nog uit elkaar. Wat extra tijd (10 min) en dan bleven ze wel heel. Maar het resultaat is niet echt indrukwekkend, en erg droog…
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Eke Mariën
He Philip, wat vervelend! Moeilijk te zeggen wat er mis is gegaan. Kijk anders even naar de video https://www.kokenmetkennis.nl/videos/kokosmakronen/
Was je kokosrasp misschien erg oud (lees droog)?