Knolselderij chips met chilimayonaise
Knapperige chips van knolselderij met een makkelijke dip erbij. Een lekkere snack.
Benodigdheden
- frituurpan gevuld met plantaardige frituurolie
Ingredienten
- 200 g knolselderij, geschild en gewassen
- 75 g bloem
- 3 el mayonaise
- 2 el zoete chilisaus
- 1 el bieslook
- 1 tl zoutflakes
Werkwijze
Stap 1/ Verhit voor de chips de frituurolie in de (frituur)pan naar 170° C.
Stap 2/ Snijd de knolselderij met een dunschiller of op een mandoline (Japanse rasp) in flinterdunne plakjes (van 1 mm). Doe de plakjes vervolgens met de bloem in een kom en hussel ze goed door. De plakjes moeten aan beide kanten met bloem bekleed zijn. Doe over op een zeef en schud de overtollige bloem eraf.
Stap 3/ Bak de knolselderij schijfjes in 3 à 4 delen in de frituur tot de chips goudbruin zijn. Dit duurt 2 – 3 minuten. Schud de chips vervolgens goed uit en doe ze over op een bord bekleed met keukenpapier. Laat afkoelen.
Stap 4/ Mix voor de dip de mayonaise met de chilisaus (meng niet alles zodat je een swirl houdt zoals op de foto). Meng daarna de bieslook met zoutflakes en strooi over de knolselderijchips.