Kip met 40 tenen knoflook
Een echte knoflook klassieker. Volg dit recept en je weet waarom!

hoofd Bereidingstijd: 25 minuten
Stooftijd: ± 1 uur
4
Ingredienten
- 4 kippenpoten
- 4 – 5 el olijfolie om te bakken
- 1 bos bosui, in ringetjes
- 5 bollen natte knoflook
- 100 ml droge witte vermouth (Noily Prat)
- paar takjes tijm
- takje rozemarijn
Werkwijze
Stap 1/ Bestrooi de poten met peper en zout
Stap 2/ Braad ze aan tot ze bruin zijn in 5 – 10 minuten
Stap 3/ Haal de poten uit de pan en verwijder de helft van het braadvocht (optioneel)
Stap 4/ Bak in de rest van het braadvocht de knoflook en de bosui een paar minuten
Stap 5/ Doe de kip terug, voeg de vermouth toe, tijm en rozemarijn
Stap 6/ Laat het gerecht circa 1 uur stoven op laag vuur.
Olgers
Dag Heren,
M.b.t. het kiprecept met knoflook:
Vraag: wat zijn knoflookbollen? Die met teentjes of de bollen, die in mandjes worden aangeboden? Welke moet je hebben voor dit recept?
En hoe verwerk je die dan? klein gesneden of heel?
Alvast bedankt voor Uw antwoord.
Olgers
Eke Mariën
Knoflookbollen zijn de bollen waarin je de knoflook koopt in de winkel. Die in de mandjes zijn geen bollen maar reuze tenen, vaak solo knoflook genoemd.
Joost Callens
maar hoe verwerken? Ongepeld of 40 tenen pellen ??
Eke Mariën
Hoi Joost, ja je zult ze moeten pellen. Maar met deze video doe je dat in een handomdraai!
https://www.kokenmetkennis.nl/videos/knoflook-pellen/