Hollandaise saus
Makkelijk en bijna net zo lekker als de bearnaise saus!
basis 30 minuten
4 - 6 personen
Benodigdheden
- Roestvrij stalen kom
- Garde
Ingredienten
- sap van een 1/2 citroen
- 3 eidooiers
- 100 g boter
Werkwijze
Bekijk hier de instructievideo
Stap 1/ Klop de dooiers los in een roestvrijstalen kom met het citroensap.
Stap 2/ Smelt de boter op laag vuur tot maximaal 70 graden.
Stap 3/ Zet de kom in een pan met heet (geen kokend) water en verhit op laag vuur. Klop de dooiers met een garde tot ze binden (bij circa 60 graden). Draai het vuur uit en voeg langzaam al kloppende de boter toe aan het dooiermengsel.
Stap 4/ Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 5/ Serveer de saus direct of houd warm in een voorverwarmde thermosfles.
Variatietip: Sinaasappelhollandaise
Vervang het citroensap in stap 1, voor 40 ml sinaasappelsap en 1 el citroensap. Voeg ook het rasp van een halve sinaasappel toe aan het dooiermengsel.