Gyoza's met wakame
Wakame geeft een lekkere umami smaak aan de vulling van deze gyoza's
Ingredienten
- 10 g gedroogde wakamevlokken
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 2 bosuien
- 100 g shiitakes
- 300 g stevige tofu
- 2 el rijst- of arachideolie
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
Werkwijze
Stap 1/ Ontdooi voor de gyoza’s met wakame de gyozavelletjes, bewaar ze onder een vochtige theedoek tot gebruik.Week de wakame 10 min. in ca. 250 ml water. Laat uitlekken en snijd in dunne reepjes.
Stap 2/ Rasp de gember, hak de knoflook fijn, snijd de bosui en rode peper in ringetjes en de shiitake in reepjes.
Stap 3/ Verhit de olie in een wok en rul de tofu ca. 5 min. tot het een stevig en krokant is. Voeg de shiitake, bosui, peper, gember en knoflook toe en bak samen nog ca. 3 min. Schep de wakamereepjes, sojasaus en mirin erdoor en spreid uit op een schaal. Laat helemaal afkoelen.
Stap 4/ Bekijk deze video om te zien hoe je gyoza’s vouwt. Vul elk velletje met een flinke eetlepel van de vulling. Leg de gevulde gyoza’s op bakpapier met enige afstand van elkaar (anders plakken ze aan elkaar).
Stap 5/ Verhit een koekenpan (antiaanbaklaag is handig) op middelhoog vuur met 1 eetlepel olie voor ca. 15 gyoza’s. Bak de gyoza’s met enige tussenruimte ca. 1 min. tot de onderkanten goudbruin zijn. Giet er dan zo veel water bij dat er een paar millimeter in de pan staat. Sluit de pan met een deksel en gaar de gyoza’s ca. 5 min. tot al het water is verdampt.
Stap 6/ Serveer de gyoza’s met wakame direct.
Tip
Lekker met een dip van 1 el rijstazijn, 2 el sojasaus, 1 el mirin of gembersiroop en 1 tl geroosterde sesamolie. Ook lekker met zeewiermayonaise van 1 el zeewierpoeder, 5 el mayonaise, 1 tl rijstazijn, 1 tl sojasaus en 1 tl geroosterde sesamolie.