granité van zoete tomaat

Een heerlijk recept voor op een warme zomerdag

  • 10. minuten
    4-6 uur wachttijd

  • 4

Waarom dit recept werkt:

*een granité is ijs met een rulle structuur. Die structuur krijg je alleen als er niet teveel suiker in de ijscompositie zit. Voor sorbet en roomijs wil je een zachte structuur en heb je meer suiker nodig

*je kunt het ijs ook in één keer aanvriezen (dus zonder het telkens met een vork rul te roeren). Breek het bevroren blok ijs dan in stukken en maal het fijn in een goeie keukenmachine.

Benodigdheden

  • Diepvriesdoos

Ingredienten

  • 4 dl tomatenconcentraat
  • 90 g suiker
  • 10 basilicumblaadjes
  • 6 zwarte peperkorrels

Werkwijze

* Klik hier voor het tomatenconcentraat recept.

Stap 1/ Schenk het geconcentreerde tomatenvocht met de suiker in een steelpan. Verhit totdat de suiker is opgelost.

Stap 2/ Snijd de basilicum fijn en maal de peper grof in de vijzel. Meng de basilicum en peper bij het tomatenconcentraat. Schenk het mengsel in een platte plastic diepvriesbak.

Stap 3/ Zet 4-6 uur in de vriezer. Schraap elk uur met een vork over het oppervlak, zodat er een rulle structuur ontstaat.

Stap 4/ Bewaar tot gebruik in de vriezer.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.