granité van zoete tomaat
Een heerlijk recept voor op een warme zomerdag
desserts 10. minuten
4-6 uur wachttijd4
Benodigdheden
- Diepvriesdoos
Ingredienten
- 4 dl tomatenconcentraat
- 90 g suiker
- 10 basilicumblaadjes
- 6 zwarte peperkorrels
Werkwijze
* Klik hier voor het tomatenconcentraat recept.
Stap 1/ Schenk het geconcentreerde tomatenvocht met de suiker in een steelpan. Verhit totdat de suiker is opgelost.
Stap 2/ Snijd de basilicum fijn en maal de peper grof in de vijzel. Meng de basilicum en peper bij het tomatenconcentraat. Schenk het mengsel in een platte plastic diepvriesbak.
Stap 3/ Zet 4-6 uur in de vriezer. Schraap elk uur met een vork over het oppervlak, zodat er een rulle structuur ontstaat.
Stap 4/ Bewaar tot gebruik in de vriezer.