Geroosterde zoete aardappels met kruiden crème fraîche
Makkelijk en feestelijk bijgerecht, ook voor doordeweekse dagen.
basis Bereidingstijd: ca. 10 min.
Oventijd: ca. 30 min.4 -
Benodigdheden
- bakblik
Ingredienten
- 4 grote zoete aardappels
- 1 el olijfolie
- 10 g gemengde groene kruiden zoals bieslook, peterselie, kervel, dragon of basilicum
- 1 el roze peperkorrels
- 125 ml crème fraîche
- extra kruidenblaadjes om te garneren
Werkwijze
Het recept voor geroosterde zoete aardappels met kruiden crème fraîche. De aroma’s zijn samengesteld met behulp van foodpairing.
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2/ Smeer de aardappels in met de olie en zet ze op een bakblik in het midden van de oven. Rooster ze in ± 30 minuten gaar.
Stap 3/ Hak de groene kruiden fijn en de roze peperkorrels grof. Roer kruiden en peper door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4/ Laat de geroosterde zoete aardappels 5 minuten afkoelen en snij het bovenste kapje eraf. Schep er een flinke lepel crème fraîche op. Garneer met de kruidenblaadjes.
Zie hier een ander lekker vegetarisch recept waarbij foodpairing ook centraal staat: linzensalade met geroosterde rode bietjes!
Daniëlle
wat voor lekkere groente en vlees past hier goed bij?
Eke Mariën
Gebakken paddestoelen, geroosterde bietjes uit de oven, gebakken knolselderij, roergebakken spruitjes, etc.
Vlees: gegrilde entrecote, gegrilde bavette, stoofvlees, etc.
Tilly
Snij ik eerst de aardappel in dikke plakken en doe die in de oven? Dit omdat je het hebt over een kapje afsnijden… en niet in dikke plakken snijden….
hoor graag even! Dank!
Eke Mariën
Hoi Tilly, nee je gaart eerst de aardappels in z’n geheel in de oven. Dan even af laten koelen en een kleine kapje eraf snijden.