geroosterde prei met romescosaus

Prei roosteren is makkelijk en smaakt geweldig. Zeker met deze Spaanse romescosaus die ze in Catalonië serveren bij Calcots.

  • Bereidingstijd: 25 minuten

  • 4 - 6 personen

Benodigdheden

  • barbecue, aluminium barbecueschaal

Ingredienten

  • Voor de romescosaus:
  • 25 g gepelde amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 2 grote vleestomaten
  • 2 tl honing
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • mespunt saffraandraadjes
  • Voor de prei:
  • 1 kilo jonge prei (8 - 10 stuks)

Werkwijze

Het recept voor geroosterde prei met romescosaus.

Voor de prei:
Stap 1/ Rooster de prei op een hete barbecue totdat de buitenkanten zwart zijn. Laat even afkoelen en verwijder de aangebrande buitenkant. Je kunt het gare binnenste vrij makkelijk uit de aangebrande buitenkant trekken. Serveer de geroosterde prei met romescosaus (recept volgt).

Voor de romesco-saus:
Stap 1/ Rooster de amandelen een paar minuten in een aluminium barbecueschaal of in een pan op de barbecue samen met de knoflook.

Stap 2/ Rooster de rode peper en paprika toe tot de buitenkant zwart blakert. Laat even afkoelen en pel de velletjes eraf en verwijder de zaden.

Stap 3/ Halveer de tomaten en rooster ze 5 minuten. Keer ze halverwege.

Stap 4/ Pureer de geroosterde tomaten, peper, paprika, amandelen en knoflook samen met de honing, olijfolie, saffraan en 2 à 3 eetlepels water tot een dikke saus.

Zie hier de pagina over romescosaus. En lees hier meer over vegetarische sauzen.

Reactie

Plaats hier uw reactie