DE BASIS: Geroosterde aardappels
De makkelijkste en lekkerste manier om aardappels klaar te maken.
basis Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 40 minuten4 personen -
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
Ingredienten
- 1 kilo vastkokende aardappels zoals: nicola, rozeval, gourmandine, charlotte, victoria
- 4 -5 el arachide- of koolzaadolie
- 2 takken rozemarijn
Werkwijze
Het simpele recept voor geroosterde aardappels uit de oven.
Stap 1/ Verwarm een hete lucht oven voor op 180 graden (conventioneel = onder en bovenwarmte op 200 graden).
Stap 2/ Was de aardappels goed onder de kraan. Gebruik eventueel een borstel als er modderresten op de aardappels zitten.
Stap 3/ Snijd de aardappels over de lengte doormidden en snijd de helften in stukken van 2 – 3 cm. Doe de stukjes is een ruime kom.
Stap 4/ Doe de olie en rozemarijn bij de aardappels en voeg peper en zout toe. Hussel alles goed om en verspreid de aardappels over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 5/ Rooster de aardappels 40 – 45 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
Bekijk hier de video over het roosteren van aardappels op twee manieren.
Zie hier het recept voor ultiem geroosterde aardappels.
Jip
Beste Koken met Kennis,
In dit recept staan vastkokende, in het voorgaande iets kruimige aardappelen. Wat is nu het beste en waarom?
Groet!
Jip
Eke Mariën
Voor het recept waarbij de aardappels voorgekookt worden (de ‘ultiem geroosterde aardappels’) gebruik je iets kruimige aardappels omdat je ze na het koken wil bewerken met een vork. Nieuwe aardappels zijn daarvoor te hard. Die kun je wel goed gebruiken voor het andere recept.