Gekaramelliseerde worteltjes
Met bakingsoda en agavesiroop versnel je de karamellisatie. Zo heb je nog nooit wortels gegeten.
basis Bereidingstijd: 15 minuten
4 -
Benodigdheden
- snelkookpan (optioneel)
Ingredienten
- 1 bos wortels
- 30 g boter (2 el)
- 1 g bakingsoda (1/4 tl)
- 10 g agavesiroop (1 el)
- 50 ml rode (natuur)wijn
- 100 ml groentebouillon
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
Werkwijze
Gekaramelliseerde wortels kun je serveren als bijgerecht.
Stap 1/ Snijd het loof van de wortels en schil ze.
Stap 2/ Verhit de boter in een koekenpan en voeg hier de bakingsoda aan toe. Doe de wortels erbij en voeg de agavesiroop toe. Bak ze een paar minuten tot ze licht beginnen te kleuren.
Stap 3/ Voeg de wijn en bouillon toe en sluit de pan af met een deksel en kook de wortels 5 minuten in de bouillon.
Stap 5/ Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot het begint te karamelliseren. Draai de wortels regelmatig, zeker op het laatste moment. Zo komt er een karamellaagje rond de wortels. Serveer met de platte peterselie en zwarte peper uit de molen.