Gegrilde asperges

Gegrilde asperges zijn snel klaar. Een goeie techniek om de aspergesmaak optimaal te behouden.

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • 4

Asperges koken

De witte asperge behoort tot de elite van groenten die de hoofdrol krijgen op je bord. Niet zonder reden, de groente heeft een bijzondere, uitgesproken smaak en is enorm veelzijdig in haar bereidingen. Één daarvan is asperges koken. Gekookte asperges met ham, boter en eieren is de klassieke bereiding maar het is zonde om het daarbij…

Benodigdheden

  • grillpan of grillplaat

Ingredienten

  • 500 g witte asperges
  • 500 g groene asperges
  • 2 el koolzaadolie
  • extra vierge olijfolie
  • handje basilicumblaadjes
  • paar eetlepels zwarte olijven

Werkwijze

Stap 1/ Maak de asperges schoon zoals in deze video. Snijd de witte asperges over de lengte doormidden.

Stap 2/ Verhit een grillpan of -plaat op hoog vuur tot ie gloeiend heet is. Smeer de asperges in met olie en grill ze ongeveer 4 minuten in de pan of op de plaat. Keer ze halverwege. Zet eventueel een pan op de asperges die ze goed op de ribbels van de grill drukt. Zo krijg je mooie grillstrepen.

Stap 3/ Serveer de gegrilde asperges met basilicumblaadje, goeie olijfolie en lekkere zwarte olijven.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.