Vegetarische lasagne
Een vegetarische lasagne waar iedereen verliefd op wordt.
Benodigdheden
- Ovenschaal van 20 x 30 cm
Ingredienten
- 75 g boter
- 75 g bloem
- 750 g volle melk
- 1/2 tl versgeraspte nootmuskaat
- 1 el olie
- 250 g lasagne vellen (gedroogd)
- 1 recept tomatensaus (basis 10)
- 200 g geraspte kaas
- 2 bollen mozzarella à 125 g
Werkwijze
Het recept voor een heerlijke én vegetarische lasagne.
Stap 1/ Begin met het maken van de basis tomatensaus uit aflevering 10 van serie DE BASIS. Verwarm de oven voor tot 180 graden (hete lucht).
Stap 2/ Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak deze een paar minuten in de boter tot de bloem heel licht kleurt. Schenk de helft van de melk erbij en klop met een garde tot de saus begint te binden. Schenk dan de tweede helft van de melk erbij. Blijf kloppen tot er een gladde, klontvrije saus ontstaat. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout een een vleugje nootmuskaat.
Stap 3/ Vet de ovenschaal in met de olie. Bedek de bodem met lasagnevellen en verdeel hierover de helft van de tomatensaus. Dek de saus af met een lasagnevellen. Verdeel hierover de helft van de bechamelsaus en helft van de geraspte kaas. Herhaal vervolgens nogmaals alle lagen (vellen, tomatensaus, vellen, bechamel en kaas).
Stap 4/ Verdeel de plakjes mozzarella over de lasagne en bak de lasagne 40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Kijk hier de video om te zien hoe Katrien deze vegetarische lasagne maakt.
Claudia Balzer
Ziet er heerlijk uit en smaakt heerlijk! Maar het recept / ingrediënten staan er helaas niet meer bij, alleen de werkwijze. Ook bij de citroen-meringuetaart is het recept verdwenen.
Zou je je kookkunsten weer met ons willen delen?
Groet, Claudia
Eke Mariën
Hoi Claudia, dank voor je compliment. Ik had afgelopen week een databaseprobleem, vandaar de missende content. Inmiddels alles weer in orde en toegankelijk. Groet, Eke