Chocolade fondant cakejes
Deze heerlijke chocolade fondant cakejes blijven zacht en smeuïg van binnen. Hoe? Dat lees je in dit recept...
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Pannetje
- Glazen kom
- Standmixer
- Grote kom
- Spatel
- 6 ramekins (of andere bakjes)
Ingredienten
- 115 g boter plus extra om in te vetten
- 1 el cacao
- 225 g pure chocolade
- 4 eieren (warm)
- 65 g fijne kristalsuiker
- 15 g maizena
Werkwijze
Bekijk hier de video over deze chocolade fondant cakejes.
Stap 1/ Vet de ramekins in met boter en bestrooi ze met cacao.
Stap 2/ Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
Stap 3/ Sla de suiker en eieren 5 min. op in de staande mixer tot het in volume is verviervoudigd en het als een lint van de garde loopt.
Stap 4/ Meng het eimengsel met een spatel door de gesmolten chocolade. zeef de maïzena boven het beslag en spatel ook dit erdoor.
Stap 5/ Vul de ramekins voor ¾ met het beslag. Strijk glad en dek af met plastic folie. Zet minstens 2 uur in de vriezer.
Stap 6/ Verwarm de oven voor op 220° C. Bak de chocolade fondant cakejes 17-20 min. Ze moeten zacht van binnen blijven. Serveer met poedersuiker.
Anneke
Beste,
Mijn cake wordt altijd droog. Ook als ik kant en klaarmixen gebruik.
Wat kan ik hieraan doen, en kan het aan de oven liggen?
Ik bak mijn cake in een glazen bakvorm, en ik heb zelfs de laatste keer een zelfde bakvorm ernaast gezet, gevuld met water.
Gr
Anneke
Eke Mariën
Hoi Anneke, gaat het om het recept van de chocolade fondant? Als die droog wordt zet je hem te lang in de oven of is de oven te heet. Gebruik anders een externe thermometer om te controleren of je oven doet wat die aangeeft.
Etienne vanuit moscow
Ziet er heel lekker uit
Maar hoe worden ze gegeten koud kamertemperatuur of warm
Groetjes etienne
Eke Mariën
Hoi Etienne, de chocolade taartjes serveer je warm. Dan blijft het binnenste deel van het cakeje vloeibaar en loopt het uit over je bord.
Bianca Eijkhout
Hoi , ik heb een glute intolerantie en lactose en mag ook geen eieren. Nu is er een eivervanger , zou ik dat gewoon kunnen gebruiken ?
Gr Bianca Eijkhout
Eke Mariën
Hoi Bianca, niet elke eivervanger is glutenvrij maar ze zijn zeker allemaal lactosevrij. Let dus even op de verpakking. In de biologische winkel heb je meerder opties voor eivervangers.
Sandra
Wat bedoel je met eieren (warm)
Kamertemperatuur ?
Eke Mariën
Hoi Sandra, ik bedoel dat de eieren niet uit de koeling moeten komen maar gewoon op kamertemperatuur moeten zijn. Succes.
Ria Berga
De print opdracht werkt niet goed, er zit misschien een foutje in de opmaak?
Ik ga de fondant cakejes natuurlijk evengoed maken want ik kan natuurlijk overschrijven maar misschien voor een andere bakker of bakster 😉 ?
Bedankt overigens voor het delen van al je kennis.
Groeten, Ria
Eke Mariën
Hoi Ria, dank voor je bericht. Wat bedoel je precies met foutje in de opmaak? Cakejes gelukt?