Chil sin carne
De lekkerste plantaardige chili. In een handomdraai op tafel.
Benodigdheden
- Wok of hapjespan
Ingredienten
- 3 el zonnebloemolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tl komijnzaad
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 200 g vegetarisch gehakt (of vegan)
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 - 2 tl gerookt pittig paprikapoeder
- 1 - 2 tl chilipoeder (naar smaak)
- 1 blikjes mais (400 g)
- 1 blikje tomaatblokjes of polpa (400 g)
- 1 blikje kidneybonen (400 g), uitgelekt
- verse koriander, om te garneren
Werkwijze
Het recept voor een heerlijke chili sin carne, de vegetarische variant van de klassieke chili con carne.
Stap 1/ Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok. Voeg de uien toe en fruit deze ca. 3 min. Doe het komijnzaad erbij en bak het een minuutje mee.
Stap 2/ Voeg de paprikablokjes toe. Bak ca. 5 minuten zodat de groenten meer kleur en smaak krijgen. Voeg het vegetarische (of vegan) gehakt, knoflook, oregano, gerookte paprikapoeder en chilipoeder toe en bak alles een paar minuten mee.
Stap 3/ Doe vervolgens de overigen ingredienten erbij: mais, tomaatblokjes (of polpa) en de bonen. Warm alles in een paar minuten goed door.
Stap 4/ Serveer het gerecht direct met verse koriander of gebruik de chili sin carne als basis voor een tortillaschotel (aflevering 16 van DE BASIS).
Bekijk hier de video waarin Katrien leert deze chili te maken.