Chili Con Carne

Zo maak je wel heel snel en makkelijk een Chili Con Carne; gebruik de snelkookpan.

  • /
  • 25 min. bereiden
    55 min. koken

  • 4-6 personen

De snelkookpan

De snelkookpan Kokend Nederland heeft moeite met de snelkookpan. Terwijl bij onze oosterburen vrijwel iedereen deze energiezuinige pan in huis heeft. Willen wij geen tijd en geld besparen? Vreemd, want deze pan zou juist uitstekend passen in onze, op Calvijnse leest geschoeide, keuken. Onbekend maakt onbemind denk ik. Hoogste tijd om daar wat aan te doen. Wat is…

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Maatbeker
  • Vijzel
  • Snelkookpan

Ingredienten

  • 250 g zwarte bonen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 500 g doorregen riblappen
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 gedroogde rode pepertjes (piri piri)
  • 2 el olie
  • 100 g hamblokjes
  • 1 el honing
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 dl kokend water met 1 blokje runderbouillon

Werkwijze

Bekijk hier de video voor deze heerlijke Chili con carne uit de snelkookpan!

Stap 1/ Week de bonen een nacht in ruim water. Laat ze goed uitlekken.

Stap 2/ Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s in repen en het vlees in blokjes van 3 cm.

Stap 3/ Maal het korianderzaad, komijnzaad, oregano, paprikapoeder en rode peper in een vijzel.

Stap 4/ Verhit de olie in een snelkookpan en bak hierin het vlees en de hamblokjes ± 3 min. tot het vlees bruin begint te kleuren. Voeg de honing toe en bak een minuutje mee. Schep de uien, knoflook, paprika en specerijen erdoor en bak alles samen 3 min. op hoog vuur.

Stap 5/ Voeg de gepelde tomaten, bonen, water en bouillon toe en schep alles goed door. Sluit de pan af met de deksel en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de pan op druk is en laat 45 min. koken.

Stap 6/ Laat de pan 10 min. afkoelen en haal dan de druk eraf.

Stap 7/ Serveer de chili in een warme tortilla met geraspte kaas, koriander, bosui en crème fraîche.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.