Cassavefriet met pindasaus

Een lekkere variatie op aardappelfriet.

Benodigdheden

  • frituurpan met plantaardige olie

Ingredienten

  • 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el gembersiroop
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el sambal (oelek)
  • 175 g pindakaas
  • 1 kg cassave
  • 200 ml zonnebloem-, soja- of arachideolie

Werkwijze

Stap 1/ Maak eerst de pindasaus door 2 dl water aan de kook te brengen met de geraspte gember, knoflook, bruine suiker, ketjap en sambal. Roer hier met een garde in delen de pindakaas doorheen. Laat de saus 5 minuten zachtjes tot de pindakaas niet verder bindt. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is.
Stap 2/ Schil de cassave goed met een dunschiller. Snijd de wortel in stukken van 10 centimeter en snijd de stukken in dikke frieten van ca. 2 cm.
Stap 3/ Breng een ruime pan met water aan de kook met een eetlepel zout. Voeg de cassavefrieten toe zodra het water kookt en kook ze in ca. 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitdampen.
Stap 4/ Verhit de olie in een ruime koekenpan (of hapjespan) en bak hierin de cassavefrieten in ca. 10 minuten rondom bruin en knapperig.
Stap 5/ Serveer de cassavefrieten met pindasaus.

Reactie

Plaats hier uw reactie