Aubergine mosterd pickle

Lekker fris bijgerecht van ingelegde auberginestukjes

  • /
  • Bereidingstijd: 15 min.
    Wachten: 40 min.

  • 8

Benodigdheden

  • pickle-pers

Ingredienten

  • 500 g aubergine (Chinese of kleine aubergine)
  • 20 g ongeraffineerd zeezout
  • 1 el mosterdzaad (of mosterdpoeder)
  • 1,5 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 tl suiker
  • 1 limoen
  • shisoblad (of een combinatie van rucolablaadjes en munt)
  • 1 el geroosterd sesamzaad

Werkwijze

Stap 1/ Snijd de aubergine in blokjes. Voor dit gerecht is de ‘rangiri’ snijtechniek erg geschikt. Je snijdt hierbij schuine plakken van de aubergine terwijl je de groente telkens een kwartslag draait (zie deze video).
Stap 2/ Hussel de stukken aubergine om in een kom met het zout en doe ze in de pickle-pers. Laat 20 min. staan en draai dan de pers aan. Wacht nog 20 min. en draai verder aan.
Stap 3/ Kneus het mosterdzaad in een vijzel. Doe de uitgeperste stukken aubergine in een vergiet en spoel ze goed schoon. Dep de stukken droog en doe ze in een schone kom. Meng er het mosterdzaad, de sojasaus, mirin en suiker door.
Stap 4/ Serveer met de shisobladeren en bestrooi met de sesamzaadjes.

Geen pickle-pers? Masseer de stukken aubergine met het zout in een plastic zak en laat 20 min. staan. Knip een gaatje onder in de zak en pers het vocht uit de aubergines. Ga verder volgens stap 3.

Tip: Deze aubergine pickle serveer je als bijgerecht. Lekker bij sterk gekruide recepten. Je kunt de pickle ook als salade serveren zoals op de foto. De aubergine pickle is zeker een week houdbaar in de koeling.

Reactie

Plaats hier uw reactie