Asperges met rodekoolsalade
Een makkelijke salade waarin je asperges op allerlei manieren kunt gebruiken.
Ingredienten
- 600 g gekookte, gekonfijte of sous-vide asperges
- 250 g rode kool of rode spitskool
- 1/2 tl zout (3 g)
- 1/2 tl suiker (3 g)
- 1 tl karwijzaad
- 10 g bieslook
- 4 eieren
- 75 g waterkers
- 100 g kersttomaten
- 1/2 citroen
- 4 - 6 el extra vierge olijfolie
Werkwijze
STAP 1/ Gaar voor asperges met rodekoolsalade de asperges naar keuze: gekookt, sous-vide of gekonfijt.
Gekookt: https://www.kokenmetkennis.nl/videos/asperges-koken/
Sous-vide: https://www.kokenmetkennis.nl/videos/asperges-met-zalm-sous-vide/
Konfijten: https://www.kokenmetkennis.nl/videos/asperges-konfijten/
STAP 1/ Snijd de rode kool in heel dunne reepjes. Doe ze met het zout en suiker in een kom en laat 15 min. staan. Rooster de karwijzaadjes in een droge koekenpan zonder olie of boter tot ze hun geur afgeven. Hak de bieslook fijn.
STAP 2/ Knijp eventueel vocht uit de kode kool en meng er de mayonaise, het komijnzaad en de helft van de bieslook door. Je kunt deze salade ongeveer een week bewaren in de koelkast.
STAP 3/ Kook de eieren 7 min. in kokend water. Laat schikken en pel ze.
STAP 4/ Verwijder de dikke takken uit de waterkers. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
STAP 5/ Snijd de asperges schuin in drie stukken. Verdeel de rode kool salade in cirkels over borden en leg hierop afwisselend asperge en waterkers. Versier met kerstomaatjes en leg op elke salade 2 halve eieren. Knijp de citroen over de salades uit en lepel er de olijfolie over. Bestrooi met peper, grof zeezout en de rest van de bieslook.
Zo maak je asperges met rodekoolsalade