Ail en chemise
Ail en chemise is een heerlijke bereiding van knoflookbollen. Je gaart ze in de oven en van de teentjes maak je een puree.
basis Bereidingstijd: 30 minuten
4 -
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
Ingredienten
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 2 g zout
- 4 – 6 bollen (gerookte) knoflook
Werkwijze
Stap 1/ Neem een bakplaat en besprenkel deze met de olijfolie, en strooi vervolgens het zout erop.
Stap 2/ Snijd de bollen dwars op de teentjes doormidden en zet ze naast elkaar met de doorgesneden kant naar beneden op de bakplaat.
Stap 3/ Gaar de knoflook in een voorverwarmde oven van 180 °C in ± 30 minuten tot ze lichtbruin en zacht zijn.
Stap 4/ Laat de halve bollen iets afkoelen tot je ze kunt vastpakken en trek de schil er in één keer van af.
Stap 5/ Laat de bollen afkoelen en druk de knoflookpulp er uit.
Stap 6/ serveer als dip of gebruik voor een ander gerecht (bijvoorbeeld soep of knoflooksaus).