Ail en chemise

Ail en chemise is een heerlijke bereiding van knoflookbollen. Je gaart ze in de oven en van de teentjes maak je een puree.

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • 4

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat

Ingredienten

  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 2 g zout
  • 4 – 6 bollen (gerookte) knoflook

Werkwijze

Stap 1/ Neem een bakplaat en besprenkel deze met de olijfolie, en strooi vervolgens het zout erop.

Stap 2/ Snijd de bollen dwars op de teentjes doormidden en zet ze naast elkaar met de doorgesneden kant naar beneden op de bakplaat.

Stap 3/ Gaar de knoflook in een voorverwarmde oven van 180 °C in ± 30 minuten tot ze lichtbruin en zacht zijn.

Stap 4/ Laat de halve bollen iets afkoelen tot je ze kunt vastpakken en trek de schil er in één keer van af.

Stap 5/ Laat de bollen afkoelen en druk de knoflookpulp er uit. 

Stap 6/ serveer als dip of gebruik voor een ander gerecht (bijvoorbeeld soep of knoflooksaus).

Reactie

Plaats hier uw reactie