Advocaat
Advocaat op basis van (mout) jenever is zachter dan met brandewijn. Lekker met slagroom of door de yoghurt.
desserts Bereidingstijd: 15 minuten
Afkoelen: 1 uur4 -
Benodigdheden
- bain marie
Ingredienten
- 1/2 vanillestokjes
- 100 g eidooiers (4 à 5 stuks)
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 g zout
- 120 ml (mout)jenever
Werkwijze
Stap 1/ Snij het vanillestokje over de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadjes ui de peul. Wrijf ze door de suiker en snijd de peul in 4 kleine stukjes.
Stap 2/ Klop de dooier, vanillesuiker en zout goed in een kom voeg de stukken peul toe.
Stap 3/ Zet de kom op een pan met kokend water (au bain marie). Zorg ervoor dat de kom de het water niet raakt. Schenk de jenever erbij en roer goed over de bodem van de kom.
Stap 4/ Verhit het mengsel al roerende tot 62° C. Koel de kom even af in koud water zodat de advocaat niet doorgaart (en alsnog gaat klonteren) en giet het mengsel door een zeef. Doe de advocaat over in een potje of flesje en laat afkoelen.
Alex
Wat moet er met de stukjes vanillepeul gebeuren?
Eke Mariën
Die gaar je mee met de advocaat zodat ie nog smaak kan afgeven. Het stond er niet duidelijk in maar heb het, dankzij jouw vraag, veranderd. Dank voor je reactie!
Helene Schoutissen
Heerlijk recept! Ga dit met Kerst maken. Hoe lang blijft het goed?
Eke Mariën
Hoi Helene, door de alcohol is het zeker een maand houdbaar. Succes!
Marjen Hartog
Vertel me alsjeblieft waar ik Opoe Brandebarg jenever kan kopen.
Groet, Marjen.
Eke Mariën
Hoi Marjen, daar moet je voor naar Wijnhandel Smit in Vorden. Je kunt het ook online bij ze bestellen vermoed ik. Zie https://www.wijnhandelsmit.nl/
Cilia
Heel goed laten zien, ik heb er veel aan. Ik woon in Australia en we hebben hier geen genever, kan ik dat vervangen door bv vodka of brandy?
Eke Mariën
Hoi Cilia, dank voor je compliment. Ja je kunt ook prima wodka gebruiken. Beter dan brandy omdat wodka wat neutraler van smaak is. Succes!