Publicaties

38,99

Het nieuwe boek van Eke Mariën en Jan Groenewold, alias Cook & Chemist. In dit boek  behandelen we de fysische en chemische processen die ten grondslag liggen aan het koken. Lees meer

Recensies
Ik lig mijn vingers erbij af, zowel bij de theorie als bij de recepten, heerlijk! De uitleg over alle basisprocessen van koken, wat fijn om dit nu niet alleen te weten maar ook te begrijpen. Nu kan ik ze meteen echt goed gaan toepassen. De recepten zijn leuk om te maken en sluiten goed aan op de theorie. Hoe leuk om eindelijk eens te snappen wat er tijdens het bereiden gebeurt. Ik zie dit boek echt als een noodzakelijke aanvulling voor in mijn boekenkast en zal het nog regelmatig gebruiken.

Alleen maar positief: goede recepten, praktisch en mooi vormgegeven.

Mooi boek, voor mensen die willen weten wat de processen zijn in het gerecht dat je aan het maken bent.

Prachtig en uitzonderlijk kookboek met een schat aan kennis. Heel goed uitgelegd, en met fijne voorbeeld recepten geïllustreerd. Eigenlijk gek dat mensen die heel veel koken, gewoon thuis zoals ik, zo weinig weten over het hoe en waarom. Je staat echt steviger in je keukenschoenen met dit boek, en het is ook prettig geschreven en mooi vormgegeven. Dikke vette schuimende borrelende heerlijk geurende aanrader!
12,50

In dit boek Bakken met Kennis leer ik je ‘het waarom’ van het bakken. Veel achtergrondinformatie en 80 heerlijke recepten.

Resensies
Heel goed boek voor bakkers die nou eens echt willen weten waarom het ene baksel zus en het andere baksel zo de oven uit komt. De tip van de pizza/ovensteen..(zie boek) is voor mij de aankoop al meer dan waard. Ook als je gluten of suikervrij wil bakken staan er in het boek vervangers met hun eigenschappen. aantrekkelijke foto’s en recepten. Klassiekers als Bretonse appeltaart maar ook Reuzenkikkererwtenmeringues. Echt erg vernieuwend.

Ik vind het een leuk informatief en leerzaam boek, duidelijker en overzichtelijker dan bijv de boeken van Harold McGee.
Er wordt niet alleen uitgelegd hoe je iets moet doen, maar ook waarom het zo werkt. Ook fijn is een bladzijlintje.

Een fantastisch boek! Ik vind bakken leuk en gebruik liever geen standaard bak mixen en wijk graag van de standaard recepten af.
Dit boek helpt erbij dat nog meer te doen. Het legt heel begrijpelijk uit hoe je met dezelfde basis ingrediënten toch heel verschillende eindresultaten kunt bereiken.
Ook een goed boek voor mensen met bepaalde eisen aan hun voeding. Zo kan iedereen genieten. TOP! Bakken met kennis leidt tot bakken met plezier.
Verwacht geen boek met recepten dat je een klein beetje kennis geeft,maar een boek dat je een schat aan kennis geeft én een aantal kei inspirerende recepten.

Alleen 2e hands verkrijgbaar,00

Koken met Kennis is een bundeling van de twee eerder verschenen Cook & Chemist boeken. In het boek laten we zien dat je met wetenschappelijke kennis je keukenprestaties kunt verbeteren. Lees meer

Het boek is inmiddels alleen nog 2e hands verkrijgbaar.

Recensies:
Voor liefhebbers van kennis is dit een heerlijk boek. Waarom… wordt beantwoord over diverse processen. Nog niet uit, maar ik weet zeker dat ik door deze kennis beter kook zomaar uit ’t losse vuistje. De schrijfstijl is wel wat wetenschappelijk, maar dat is geen probleem.

Ik ben heel erg blij met dit boek! Het beschrijft niet alleen de bereidingstechniek maar vooral wat er gebeurt met het product tijdens de specifieke bereiding. Hierdoor begrijp ik veel beter het kookproces. Het wordt duidelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd. Het leest makkelijk. Een “must have” voor iedere hobby kok en misschien zelfs ook nog professionele koks.